Saturday, 3 January 2015

2015.

Assalamualaikum. Salam kasih sayang dari nuha sdrmn *smiling* comel dak? Hehehe. Kaifa haluka/ki? Ana bikhair alhamdulillah. First of all, syukur kehadrat Allah sebab diberi pinjam pernafasan yg tidak terkira ini kepada diri ini. Alhamdulillah ^_^ sekarang dah masuk tahun 2015 kan? Okay memang setahun sekali je up post ehehe ok. yeayy yeayy! Nurain Nuha getting old hikk~ so bermakna, persekolahan saya sudah tamat! Terima kasih cikgu cikgu ustazah, ustaz and sir yang pernah mengajar. syukran jiddan, semoga diberkati usaha mu. Aaamin.
Okay mungkin sudah cukup mukaddimah yang dilaporkan hehehehe.......
MasyaAllah, 2015 sudah datang. times flies too fast! so as normally utk budak budak lepas spm yang bersekolah di sma or sabk ofcos tgh fikirkan stam? same goes mine. But rezeki Allah xnampak lagi, kena cari. Ini pun dikira kesedihan yang ku tanggung sehingga sekarang selepas tamatnya kertas perdagangan haritu. memikirkan mcm mana den nak amek stam without sijil pra stam ni. taktahu solution apa lagi nak dibuat cuma usaha cari sekolah lain, tunggu keputusan spm, mohon kolej kesihatan and anything else, yang penting berdoa! Yess yess! Allah boleh tolong tu je mampu pesan dalam hati.
"AZAM" nak di coretkan azam baru mungkin payah sebab azam yang lama pun tersadai tak disentuh malahan diolah coretannya sama sekali tidak. Kamu faham? ana tengah bermadah ni hehehe.
Okaylah bismillahirahmanirahim...... dengan ini azam kita pada tahun ini__________________ *tet*
"Ya Allah, cantikkanlah akhlak ku sepertimana engkau menjadikan seelok elok kejadian keatasku"
inilah azam yang dapat dirungkai, dikongsikan bersama sedikit sebanyak. Mungkin tidak terserap sepenuhnya dalam hati, tapi setiap tahun akan cuba. Yang ini, xpernah tercapai. Masyaallah. Doakan ye, doa korang insyaallah dapat pimpin kita sama sama.
Ahlan wasahlan wamarhaban bikum 2015. Kau bantu aku untuk berubah ya, berubah jadi lebih baik. Aku sayang abah, abang. Tak lupa juga mak. Syurga bawah tapak kaki mak kan. Taknak heret abah abang bakal zauj ke lembah neraka Allah. Titipkan doa untuk kita, agar sentiasa istiqomah. Apa apa pun, tarbiyah, niat fillah, kena selalu. Mudah mudahan semua lancar.




Akhir kalam, fi hifzillah daa iman.
         Nuha Sdrmn.